TRAGE WEGEN ...

zijn wegen en paden die niet bestemd zijn voor autoverkeer.

bestaan in 1001 vormen en functies

leiden je langs groene, gezonde en veilige routes in de stad

TRAGE WEGEN DOEN BEWEGEN

Veel Antwerpenaars gebruiken vandaag al trage wegen. Vaak onbewust. Trage wegen zijn meer dan paden en wegen in parken. Ook de steegjes, fiets- en wandelbruggen, veerponten en zelfs doorgangen doorheen gebouwen zijn trage wegen. Via die verbindingen geraken voetgangers en fietsers op een kortere en aangenamere manier op hun bestemming.

 

Er komen ook trage wegen bij. Denk maar aan ambitieuze projecten om het fietsen en wandelen aan te moedigen zoals de Parkbrug aan Park Spoor Noord. Of in stadsprojecten zoals ’t Groen Kwartier of Groen Zuid waar fietsers en voetgangers op de eerste plaats komen. Met hun bijzondere uitstraling groeien ze uit tot unieke stadslocaties, plekken waar mensen bewust naar toe komen en waar buurtbewoners elkaar ontmoeten. Trage wegen brengen de Antwerpenaars in beweging.

>>> ONTDEK DE TRAGE WEGEN IN JOUW BUURT

Antwerpen telt vandaag al meer dan 10.000 trage wegen die nu allemaal in kaart zijn gebracht op basis van digitale informatie. Maar trage wegen veranderen ook. Ze kunnen verdwijnen, versmallen, verbreden of er komen nieuwe trage wegen bij.

OPDRACHTGEVER

Groep Stad Antwerpen

www.antwerpen.be

Trage Wegen vzw

Kasteellaan 349A

9000 Gent

www.tragewegen.be

Regionaal Landschap de Voorkempen

Schildesteenweg 99

2520 Ranst

www.rldevoorkempen.be

PROJECTPARTNERS

Pieter Vandenhoudt

Trage Wegen vzw

antwerpen@tragewegen.be

09/331 59 23

CONTACT

Volg mee in onze

facebookgroep.

Schrijf je in op

onze nieuwsbrief.