TRAGE WEGEN ZETTEN

ANTWERPEN IN BEWEGING

Antwerpen maakt een ambitieus plan op voor de trage wegen in de stad. Deze wegen die niet bestemd zijn voor autoverkeer moeten ervoor zorgen dat Antwerpenaars onbezorgd kunnen fietsen en wandelen langs gezonde, veilige en aangename plekken.

 

Heb jij leuke foto's van Antwerpse trage wegen? 

Deel ze met ons via #tragewegenantwerpen

of plaats ze in onze facebookgroep

TRAJECT

 

NIEUWS

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten via onze nieuwsbrief (schrijf je hier in).

De eerste bewonersavonden zitten erop.

25.11.2019

Na een hele reeks inspirerende wandelingen gingen we in de laatste weken van dit jaar nog aan de slag rond de kaart. Samen met inwoners van Hoboken, Deurne-Zuid en Berendrecht - Zandvliet - Lillo bespraken we de staat van de trage wegen in hun buurt en welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst.

In het voorjaar van 2020 zijn de andere districten aan de beurt zodat we op het hele grondgebied van de stad concrete aanbevelingen kunnen geven voor een fijn wandel- en fietsnetwerk in Antwerpen.

Dag van de Trage Weg 2019 was onvergetelijk.

18.10.2019

Op zaterdag 19 oktober werd er heel wat geflirt op de trage wegen langs de Antwerpse stadsrand. De grens was vaak heel dicht bij, soms werd hij zelfs even overgestoken. We leerden Antwerpen op een andere manier kennen. De deelnemers werden getrakteerd op een prachtige variatie van groen, verborgen stadsparels en trage wegen. We wandelden langs bospaden, parkwegen, nieuwe wegen, oude wegen, smalle paden, brede wandelboulevards, stille wegen, groene bermen, langs forten en ander erfgoed, nieuwbouwprojecten, en ga zo maar door.

Deze wandeling van 40km is intussen ook een aanrader op RouteYou. Iedereen die wil kan nu zelf op ontdekking langs de trage wegen op de stadsrand.

Trefdag trage wegen Antwerpen was een succes.

27.3.2019

Op 23 maart vond de jaarlijkse tragewegentrefdag plaats in Deurne. Het was een mooie opkomst met leerrijke uiteenzettingen en workshops. Meer hierover lees je hier

 

In de namiddag werd er gewandeld onder begeleiding van GruunRant. Een mooie wandeling langs verrassende trage wegen. Kon je er niet bij zijn maar ben je wel benieuwd naar de wandeling? Ontdek ze hier en ga op pad.

11571 keer bedankt.

20.12.2018

Dat is het getal van het aantal wegen die het afgelopen half jaar geïnventariseerd zijn in Antwerpen. We kunnen tevreden stellen dat de verwerking van die inventarisatie nog net voor het einde van het jaar is afgerond. En dat is enkel mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers die mee op pad zijn gegaan om de trage wegen mee op de kaart te zetten. Een welgemeende dankjewel hiervoor!

Trage wegen stadssafari Linkeroever

14.9.2018

De trage wegen op Linkeroever hebben uw hulp nodig! Kom op 15 september samen met ons de trage wegen in kaart brengen. Wij ontvangen u met een hapje en een drankje om 11.00u aan de Bloemenweide, Louis Paul Boonstraat. Nadien kan u nog nagenieten van de Nazomer Markt.

Link naar het facebookevent

Trage wegen Antwerpen goed op weg

6.9.2018

Maar er is ook nog heel wat werk aan de winkel. Help jij mee de laatste vakjes af te werken en zo àlle trage wegen op de kaart van Antwerpen te zetten?

9.8.2018

Op de Dag van de Trage Weg zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel het land trage wegen in de kijker. Ze benadrukken hun belang voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, vaak ook korter en sneller. Bovendien zijn het plekken waar kinderen spelen en bewoners tot rust komen, sporten of de omgeving verkennen. Doe mee en organiseer ook in jouw gemeente of stad een activiteit tijdens het weekend van 20-21 oktober. Elke tragewegenliefhebber, organisatie of vereniging kan meedoen: van sportclub tot jeugdbeweging, van natuurorganisatie tot wijkcomité!

De eerste vakjes zijn klaar!

30.7.2019

Er wordt goed doorgewerkt door onze vrijwilligers. Er zijn al enkele vakjes helemaal geïnventariseerd, die zijn nu groen gekleurd op de werkkaart. Ben jij ook klaar? Geen ons een seintje en dan zetten wij jouw vakje(s) ook op groen.

Inventarisatie volop aan de gang

12.7.2018

Nu alle startmomenten achter de rug zijn, is de inventarisatie volop aan de gang. In da app kan je kijken welke trage wegen al geïnventariseerd zijn. Ook op de website zullen we wekelijks een update geven van de stand van zaken. 

Berchem trapt Trage Wegen Antwerpen af.

13.5.2018

Het eerste startmoment voor de inventarisatiefase in Antwerpen is afgetrapt in Berchem. Het weer was ons goedgezind dus startten we onmiddellijk met een verkennende wandeling langs het nieuwe Kunstenplein en verder tot het De Villegaspark. Onderweg konden de aanwezigen kennis maken met de app en ontdekken hoe ze zelf de trage wegen mee in kaart kunnen brengen. Een hele ervaring!

Hoboken is als volgende aan de beurt op 23 mei.

Ontdek wanneer we bij jou in de buurt komen.

Please reload

OPDRACHTGEVER

Groep Stad Antwerpen

www.antwerpen.be

Trage Wegen vzw

Kasteellaan 349A

9000 Gent

www.tragewegen.be

Regionaal Landschap de Voorkempen

Schildesteenweg 99

2520 Ranst

www.rldevoorkempen.be

PROJECTPARTNERS

Pieter Vandenhoudt

Trage Wegen vzw

antwerpen@tragewegen.be

09/331 59 23

CONTACT

Volg mee in onze

facebookgroep.

Schrijf je in op

onze nieuwsbrief.